Slimme tips voor jackpot winnaars

We kennen het allemaal: we zitten uitdrukkingsloos voor het computerscherm en dromen van een ander leven. We stellen ons voor wat we zouden doen als de sterren op een rij zouden staan en we het ondenkbare zouden doen en eindelijk de jackpot zouden winnen.

Voor een select groepje kunnen deze wensdromen van het ene moment op het andere werkelijkheid worden en een nietsvermoedend persoon zonder waarschuwing onnoemelijke rijkdom en aandacht bezorgen.

Plotseling ben je een miljonair en iedereen wil iets van je. De schijnwerpers van de media zijn fel en onverbiddelijk; vergeten “vrienden” kruipen uit het houtwerk en je moet het mysterie helemaal alleen zien op te lossen.

Waar ga je heen? Wie kan je vertrouwen?

Een van de allereerste vragen die u na uw overwinning zal worden gesteld is: wilt u dat uw naam bekend wordt gemaakt of wilt u anoniem blijven?

Voor sommige mensen is het winnen van de loterij het moment waarop zij hun hele leven hebben gewacht, en zij zullen zich geen glorie ontzeggen als zij ervoor kiezen rustig te leven. Deze winnaars trekken alle aandacht die op hen afkomt en koesteren elke seconde van hun moment in de zon, hoe lang dat ook mag duren.

Ook al sta je graag in de schijnwerpers, wij dringen er bij alle nieuwe loterijwinnaars op aan diep na te denken over de oorspronkelijke vraag voordat zij hun collega’s in vertrouwen nemen en zelfs maar overwegen een antwoord in te dienen.

Vertel het in eerste instantie alleen aan mensen in je naaste vertrouwenskring die je echt kunt vertrouwen om het nieuws verborgen te houden – althans voor nu. Geef het nieuws niet door aan verre “vrienden” of kennissen die zelf naar de media rennen om een leuk bedrag te krijgen in ruil voor een interview over u met al uw gebreken en zwakheden, of u zelfs dwingen om uw winst te delen om uw geheimen niet te onthullen.

Pas nadat u een diepgaand gesprek hebt gehad met de belangrijkste mensen in uw leven, moet u een beslissing nemen – of u loopt het risico dat u altijd spijt hebt van uw uiteindelijke beslissing.

Uiteindelijk ligt de beslissing maar bij één persoon, en dat ben jij alleen.

Jackpot Miljonair Winnaar

Zoek professionele hulp

Waarschijnlijk wordt u overspoeld met een aantal investeringsplannen die bedoeld zijn om u te helpen uw vermogen te beheren wanneer u het echt gemaakt hebt. In dezelfde geest hebt u zichzelf misschien altijd als een vastgoedmagnaat gezien of veel bedrijfsaandelen gekocht – aspiraties die stevig verankerd waren in fantasieland vóór uw grote overwinning.

Wat u ook doet, ga geen contractuele overeenkomsten aan en geef geen som geld weg zonder eerst goed financieel advies in te winnen.

Overweeg uw eigen team van juridische en financiële professionals samen te stellen. Deze deskundigen zijn het best geplaatst om u te helpen bij het opstellen van een gezond vermogensbeheerplan dat erop gericht is uw financiële toekomst en die van uw gezin voor altijd veilig te stellen.

Veel deskundigen moedigen diversificatie van de beleggingsportefeuille aan. Dit zou ertoe leiden dat u uw net wijd moet uitwerpen, zodat het risico over meerdere activa wordt gespreid voor het geval een of meer activa er niet in slagen het beloofde rendement te leveren.

Bovendien is het winnen van de loterij voor de meeste mensen hun eerste en misschien enige kans om zich in één klap voorgoed van schulden te bevrijden. Als ook u voor uw overwinning opgezadeld zat met schulden, moet u die aanpakken, zodat u uw balans kunt opmaken en opnieuw kunt beginnen. Pak dan eerst de schulden met de hoogste rente aan.

Informeer naar de fiscale situatie

Afhankelijk van waar uw winst is gemaakt, kan het zijn dat u belastingen moet betalen die in de zes of zelfs zeven cijfers lopen.

In sommige gevallen moet u meer dan de helft van uw winst opgeven als u ervoor kiest om al uw winst rechtstreeks uitbetaald te krijgen. Ja, de helft!

Het laatste wat u wilt is dat de fiscus bij u aanklopt omdat u na uw meevaller uw belastingzaken niet op orde had – of omdat u miljoenen aan de fiscus moet afstaan alleen maar omdat u slecht advies hebt opgevolgd.

Onnodige uitgaven vermijden

Wees gewaarschuwd: één verkeerde aankoop en alles kan voor je ogen in duigen vallen.

Doe je best, verwen jezelf en je vrienden en boek die luxe all-inclusive vakantie naar Las Vegas of het strand voor jou en de meisjes of jongens waar je altijd al van gedroomd hebt. Maar doe dat verstandig en met een helder hoofd – na het inwinnen van gedegen advies uit financieel oogpunt.

En wat je ook doet, hou wat geld opzij voor slechtere tijden. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt.